O nama
Organizator BiH PMI Foruma je PMI BiH Chapter, ogranak PMI® u Bosni i Hercegovini.
PMI BiH Chapter postoji od 2011. godine u statusu tzv. "Potential Chapter", a od 2015. godine u punom Chapter statusu i broji 89 članova, od kojih je PMP® certificiranih 35, PMI-ACP® certificiranih 5 i PMI-PBA® 4.
U Bosni i Hercegovini Ogranak je registrovan kao neprofitno udruženje, a članovi rade isključivo na volonterskoj osnovi
PMI®, odnosno Project Management Institute www.pmi.org je svjetska organizacija posvećena projektnom menadžmentu.
Osnovana je 1969. godine, a danas broji preko 556.000 članova širom svijeta.
PMI® nudi lepezu globalno priznatih certifikacija kako za početnike (CAPM®), tako i za iskusne profesionalce iz raznih oblasti: poslovne analize (PMI-PBA®), agilnih metoda (PMI-ACP®), upravljanjem rizicima (PMI-RMP®), a najpoznatiji PMI® certifikat jeste Project Management Professional (PMP®).
BiH PMI Forum 2023

Treća po redu konferencija o projektnom menadžmentu - BiH PMI Forum pod sloganom Pause.Rewind.Play. predstavlja odličnu priliku za strateško povezivanje, povećanje prepoznatljivosti i ostvarivanje novih poslovnih prilika. Radi se o jedinstvenoj prilici za sve koji već rade ili žele raditi u oblasti projektnog menadžmenta bez obzira na industriju iz koje dolaze.

Ovogodišnja tema BiH PMI Foruma Hybrid, Al & PM in ‘23 prati brzonadolazeće trendove u okruženjima, gdje se konstantno usvajaju novi koncepti, poslovni modeli i tehnologije. Umjetna inteligencija (AI) više nije potisnuta u napredne IT i tehnološke aplikacije, već se počela probijati u tradicionalnija okruženja kako bi poboljšala i/ili zamijenila zadatke koje tradicionalno obavljaju ljudi - uključujući voditelje projekata. Skoro svaki aspekt projektnog menadžmenta, od planiranja, preko procesa pa do rada s ljudima, bit će i već jeste afektiran ovim trendovima.

Šta to znači? Šta voditelji projekata trebaju znati kako bi ostali na vrhuncu ove tehnologije u nastajanju koja ima ogroman potencijal utjecati na budućnost profesije?

Učesnici ovogodišnje konferencije imat će priliku poslušati 10 renomiranih domaćih i inostranih predavača koji će kroz svoja predavanja i radionice objasniti novonastali trend i kako ga na najbolji mogući način možemo iskoristiti u projekt menadžmentu.